Точно седмица ни дели от началото на двубоите от основната схема

...
Точно седмица ни дели от началото на двубоите от основната схема
Коментари Харесай

Пресявките на Уимбълдън: Кузманов срещу 1/2-финалист от Шлема; Андреев срещу 13-ия поставен

Точно седмица ни дели от началото на двубоите от главната скица на Уимбълдън, където несъмнено място имат първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова. Към тях ще опитат да се причислят Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които ще започват присъединяване си от квалификациите и ще имат за задача да реализират три следващи победи там, с цел да се класират за същинската част на най-стария тенис шампионат.

През днешния ден бе изтеглен и жребият за пресявките, който отреди в първия си мач Димитър Кузманов да се изправи против Хьон Чунг, който преди години бе един от най-обещаващите гении в международния мъжки тенис. Върхът в неговата кариера несъмнено е Аустрелиън Оупън през 2018-а година, когато той реализира голяма сензация, изхвърляйки Новак Джокович от шампионата още в осминафиналите. Приказката на Чунг в Мелбърн обаче не свърши дотук, защото след това той доближи до полуфиналите, където бе заставен да се откаже против Роджър Федерер. Последваха още няколко мощни месеца за корееца, който през април същата година доближи до върховата за себе си 19-а позиция в международната класация.

През 2020-а обаче Чунг трябваше да се подложи на интервенция на гърба и бе отвън корта в продължение на повече от две години поради продължителната рехабилитация. Той се завърна в игра през април тази година, само че не е съумял да запише победа в нито един от четирите си изиграни мача.

В случай че се оправи със съпротивата на корееца, то за Мико следва дуел против спечелилия от конфликта сред Енцо Куако и 28-ия подложен Раул Бранкачо. Последно затруднение за пловдивчанина по пътя му към главната скица пък би могъл да бъде 14-ият в схемата Александър Ковачевич.

Жребият обаче не бе благоразположен към Адриан Андреев, защото го опълчи на старта на международния №118 Майкъл Мо. Дотук в кариерата си американецът може да се похвали с постигане до 82-рото място в класацията на АТР и победа над Александър Зверев в третия кръг на Аустрелиън Оупън по-рано през този сезон. Ако продължи към втория кръг, то българинът ще срещне някого всред Драгош Николае Мадараш и Мате Валкуш, а като най-вероятен противник на Ади при постигане до финалния кръг наподобява 31-вият поставен Николас Морено де Алборан.

Wimbledon Qualifying draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР